Türkçe (Turkish) Smf Teknik Destek Sitesi - smf.gen.tr

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Elektrikli Arabalar
Gelişmiş Arama  

Smf.Gen.Tr Reklam Alanları
çiçekçi Reklam Alanı Webmaster Forumu Oyunlar Savaş Oyunları
www.nettencicek.com
İnternetten Çiçek Göndermenin
En Kolay Yolu..
  Malumat İçin
Başvuru İçin
www.webmastersitesi.com
Artık Link Değişimi Çok Kolay Gelin Link Değişimi yapalım!
www.oyunlar.gen.tr
Türkiye'nin oyunlar sitesinde oyunları oynamak çok güzel!
www.savasoyunlari.gen.tr
Türkiye'nin savaş oyunları sitesinde oyunlar sizi bekliyor
çiçekçi çiçekçi Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
www.cicekal.net
Tüm Türkiye'ye online ve hızlı
çiçek siparişi. 0216 418 45 35
www.ozencicek.com
Türkiye'nin her yerine online ve hızlı
çiçek siparişi. 0216 418 45 35
  Malumat İçin
Başvuru İçin
  Malumat İçin
Başvuru İçin
  Malumat İçin
Başvuru İçin

Malumat için... Malumat için...
reklam reklam

Gönderen Konu: D*011 - Veri Tabanını Geri Yükleme  (Okunma sayısı 17503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

galeriaforum.org

• youness
  • Trader Puani: (0)
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
D*011 - Veri Tabanını Geri Yükleme
« : 10 Mart 2007, 21:55:38 »

SQL Nedir?

SQL (Structured Query Language), bir veritabanı dilidir. Program geliştiricileri ve Veritabanı kullanıcıları, bir veritabanına veri eklerken, silerken, güncellerken veya sorgularken bu dili kullanırlar. Hem ANSI hem de ISO standardı olmasına rağmen, çoğu veritabanı programı standart dillere ekleme yaparak bu dili kullanmaktadırlar.

SQL'in kullandığımız bir kaç sorgulama temel komutu vardır. Bunların en basitleri:

SELECT (veri seçerken kullanılır)
DELETE(veri silerken kullanılır)
UPDATE (veri güncellerken kullanılır)
INSERT (veri girerken kullanılır)
CREATE (tablo oluşturuken kullanılır)
DROP (tablo siler)

gelelim bunlarıu nasıl kullanacagımıza ve veriyi nasıl import edeceğimize...

Not:tablo yapısı olarak kaydedilen veri tabanı acmayı anlatıcam

şimdi bizim aldıgımız yedekleri ufaktan inceleyelim...

smf-complete_2006-06-18.sql.gz aldıgımız yedek boyle bir şeydir bunu zip programı ile actıgımıza .sql uzantılı bir dosya ile karşılasırız ve bu dosya not defteri ile acılabilir...

Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
şimdi burda ilk komut olan droptur drop tablo siler eski yedeği acacagımız için ilk once eski tabloyu siliyoruz...
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapburda smf_messages tablosunu düşürdük yani mesajlarınızın kayıtlı oldugu tablo gitti...

Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapbununla başlayan satırlar  tablo oluşturmaya olanak tanır.
yukarda goreceğiniz gibi bu kodun sonunda bir sürü yazı var oda tablonun özelliklerini ve alanlarını belirtiyor...

tablo oluştu şimdi geldik en çetrefilli kısma

Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapbununla başlayan satırlar verilerinizi aktarmaya olanak tanır... ve hangi tabloya veri aktaracagımız soyler
mesaj tablosuna veri aktaracaz...

bu kısım tablo yapısıdır...tablonuzdaki kolon sırasına gore dizilmiştir.verilerde ona gore dizilecektir zaten...

values yani değerler...buda tablo yapısına gore dizilen verilelerinizdir...
parantezler arasında kalan kısımlar sutunları belli eder yukardaki ornekte 6 adet satır aktardık buda demek oluyor ki forumumuzda 6 tane mesaj vardı...ve bunları aktardık...

bazı arkadaşlar sıfır forum kurdum ama sadece uyeleri almak istiyorum diyorlar bu durumda ne yapıyoruz
smf forumu kurduktan sonra aldıgımıs oldugumuz yedeği not defteri aracılıgı ile acıyoruz ve
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapile başlayan yerden
Alıntı
;
işaretini gordugumuz yere kadar kopyalıyoruz...
Alıntı
;
işareti dahil olmak üzere ve bunu PMA da çalıştırıyoruz...
http://www.simplemachines.org Türkçe Destek Forumundan Arbalot Üzerinden Alıntıdır
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2007, 18:02:22 Gönderen: RockAndRap.NeT »

www.buradabul.net

Ynt: Veri Tabanını Geri Yükleme
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2007, 22:32:18 »

Akadaşlar ben sitemi başka bir site adresine tamamen taşımak için sitedeki admin bölümünden sitenin ve tabloların yedeğini aldım . aldığım yedeği sıfırdan yeni kurduğum forma akatardım.
  Bunun için aldığınız yedeği acın bul değiştiri kulalnarak veri tabanı ve sitenin eski ismi ile yeni sitenin isimlerini değiştin kaydedin sıfırdan kurduğunuz forumun içine atın veritabani_geri_yükle.php yi  kullanarak veri tabanını geri yükleme yapın buyurun eski sitenizin aynısı tüm bilgiler ve üyelerle birlikte yeni bir site adı altında.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2007, 22:41:05 Gönderen: www.buradabul.net »

savlet.com

• Çok Pis Döverim
  • Hero Member
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Dedektiflik
Veri Tabanını Geri Yükleme
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2007, 02:56:10 »

Abi soracağım soruya ne mj turkiye, ne smf.gen.tr ne de bi başka bir yerden cevap alamadım, hatta anlattılanlar bu sitelerde neredeyse virgülüne kadar aynı; alıntı gibi cevaplar aynen.
Şimdi Fbs adında bir hosting firması türkiyenin en iyilerinden, veritabanını düzgün geri yükleyemiyorlar ben yüklemek istediğimde 2 mb ile sınırlıyorlar; ben bu nedenden yedeği geri yükleyemiyorum. Başka bir hosting firmasından (kebirhost) altığım hosta veriyi geri yükliyeceğim orada sql veritabanı adına otomatik isim veriyor onedenle 41 adet smf1_**** diye tablo oluyor vt. geri yüklediğmde ise bu 86 adet oluyor ve kurulu smf forumda da bir değişiklik yok. Bu hosting firması da aslında bir öğrenciye ait 4000 kişiden fırsat bulursa ilgilenecek. Yani her firma ve kişi iyi niyetli ama icraat kısmında yine forumlardan destek almaya çalışıyoruz fakat :)... Yani arkadaşlar bizim eksikliğimiz tamam kabul baştan, çook ama olmuyor yahu. Neyse yaz geliyor zaten site biraz daha kapalı kalırsa zaten üye müye de kalmıyacak :) o zaman alırız bağlamayı balkonda forumun müzik bölümünü oynarız..Paylaşım için sağolun..

furkan.teknolojisitemiz.c

« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2007, 22:21:22 »

paylaşım için sağol

savlet.com

• Çok Pis Döverim
  • Hero Member
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Dedektiflik
« Yanıtla #4 : 27 Nisan 2007, 22:35:54 »

Tamam yağuu, anlatılanlardan ve hosting firmasından yardım almadan çağdışı haraketlerle veri tabanını geri yüklemeyi başardık ve buna veri tabanı bile şaşırdı; gururluyuz.. Hayırlı uğurlu olsun, vatan içindi :)

beleshci.com

« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2007, 23:19:57 »

İyide abi ben CPANEL/Backups dan yedek almıştım. SQL uzantısı yok :S
Uzantı yok dosyanın.
Sadec DOSYA olarak gözüküyo...

beleshci.com

« Yanıtla #6 : 25 Mayıs 2007, 23:24:27 »

Yaw FTP mi veriyim yapan birine de bana yapsınnn lütttfeeeennn :)

galeriaforum.org

• youness
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2007, 23:28:48 »

beleshci ilik yapma :) şimdi yüklemeyi nasıl yaptığını bize anlatki sana daha iyi yardımcı olalım..şu indirdiğin yedeğin üstüne sağ tıkla uzantısını öğren.dosya olarak gözüküyorsa uzantısını sen ayarla.sonuna .sql falan ekle.. ama önce bize nasıl yüklemeye çalıştığını söyle..

beleshci.com

« Yanıtla #8 : 26 Mayıs 2007, 07:57:55 »

aßi PHPMy Admin'den import mu yapmam gerekiyo bilmiyorum ki bende, yeniyim.:)
Önce Backupsdan denedim orda DB error verdi :S Tek database hakkım var belki ondan mı yani mysql databases deki databaseyi silmem mi gerekiyo ? Yoksa yedeğin db adı şifresi falan olmalı mı ? Yapamıyorum yaa :'( :'(

Bu arada yedeği ftp ye upload ettim.Editleyince içinde büssürü kodlar çıkıyo. Bozuk dosya değil yani ama SQL değil :S

abi lütfen ya veriyim ftp yi yerime yapın şu işi :) acaip sevap, lütfeenn!

beleshci.com

« Yanıtla #9 : 26 Mayıs 2007, 10:05:25 »

PHP MYadMin Den denedim şu hatayı verdi :S

SQL query:

--
-- Table structure for table `flashchat_bans`
--
DROP TABLE IF EXISTS `flashchat_bans` ;

MySQL said: 

#1046 - No database selected
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2007, 11:20:21 Gönderen: beleshci.com »

gizmom.com

« Yanıtla #10 : 15 Haziran 2007, 03:46:55 »

Örnegin yedeginiz 55mb fakat plesk panelde veritabanı geri yüklemeyi en fazla 2o mb kadar yapabiliyorsunuz .Yüksek boyutlu yedekleri nasıl yükleyecegiz .

Hostum ile sorun yaşarsam 55mb yedegimi alıp başka bir hosta nasıl taşırım .Kısaca bunu sormak istiyorum . Ayrıca benim veritabanında daha önce 41 tablo varken şimdi 82 adet görünüyor .Her tablonun bir tanede backup tablosu görünüyor .Bu ilerde veritabanı aktarımında bir sorun çıkarırmı? Şuan yedek boyutunda baya bi sorun çıkardı sanırım.Yedek nerdeyse 2katı kadar büyüdü .Ve bu backup ile başlayan tabloları silersem veritabanı bundan zarar görürmü?

Bu kadar :D

Kusura bakmayın kafam cok karışık .Rahatsız ettiysem Hakkınızı helal edin

ankaramusic.net

• Full Member
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 16 Haziran 2007, 00:37:04 »

veritabanıgeriyule.php yi kullanarak yapmaya çalıştım olmadı ve burada anlatılanıda anladığımı pek sanmıyorum çünkü yapamadım acaba buradaki sistemle ilgili bana yardım edebilecek birisi varmı gerçekten yardıma çok muhtacım :(

forumin.net

« Yanıtla #12 : 20 Haziran 2007, 11:51:44 »

Akadaşlar ben sitemi başka bir site adresine tamamen taşımak için sitedeki admin bölümünden sitenin ve tabloların yedeğini aldım . aldığım yedeği sıfırdan yeni kurduğum forma akatardım.
  Bunun için aldığınız yedeği acın bul değiştiri kulalnarak veri tabanı ve sitenin eski ismi ile yeni sitenin isimlerini değiştin kaydedin sıfırdan kurduğunuz forumun içine atın veritabani_geri_yükle.php yi  kullanarak veri tabanını geri yükleme yapın buyurun eski sitenizin aynısı tüm bilgiler ve üyelerle birlikte yeni bir site adı altında.

Teşekkürler phpmyadmin beni deli etmişti 5 kere upload etmeme rağmen kabul etmedi sql i :)

Sayende hallettim sorunumu ;)

giripin.net

« Yanıtla #13 : 27 Haziran 2007, 12:58:07 »

Merhabalar ben birsey sorucaktım .Bir sitem vardı sattım satmadan Önce sitenin yedeğini aldım yedeğin içinde yaklasık xxxx kadar üye var Simdi yeni site kurdum O üyeleri Yeni siteye Nasıl aktarabilirm forumdan Alındı yedek Control panelinden değil + ben yeni sitde herseyi değiştirdim sadece smf duruyor tema görüntü vb. bu yedeği yükledikten sonra Temada bir değişiklik olmamasını sadece üyelerin gelmesini istiyorum Böyle birsey Olabilirmi Yardım eden arkadaslara Simdiden Tesekkürler!

rengeyik.net

• [YASAKLI ÜYE]
  • Master Member
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #14 : 28 Haziran 2007, 18:59:25 »

İlk Mesajdaki Dosya İle Yedeğini Forum Ana Dizinine At Sonra Dosyayı Tarayıcında Çalıştır Yönergeleri İzle Yedeği Yükledikten Sonra ayarlari_onar.php Dosyasınıda Forum ana Dizinine At (İşin Bitince silmeyi Sakın Unutma) Tarayıcında Çalıştır Çıkan Tüm Mavi Linkleri Tıkladıktan Sonra Kaydet de Sonra Admin Panelinden Foruma Bakım Yaptır...

www.banasiteyap.tr.cx

« Yanıtla #15 : 15 Ağustos 2007, 21:28:56 »

yavv bu veritabanı geri yükle php nerde allah için birisi açıklama yapsın tek seferde halletmek istiyorum dediğiniz dosyalar yok bende :(

rengeyik.net

• [YASAKLI ÜYE]
  • Master Member
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #16 : 15 Ağustos 2007, 21:38:46 »

yavv bu veritabanı geri yükle php nerde allah için birisi açıklama yapsın tek seferde halletmek istiyorum dediğiniz dosyalar yok bende :(

Ekte :D

www.banasiteyap.tr.cx

« Yanıtla #17 : 16 Ağustos 2007, 00:27:46 »

kardeş acemiyiz biliyoz bari yüzümüze vurma :D

matraxtr.ma.funpic.org

« Yanıtla #18 : 26 Ağustos 2007, 23:40:03 »

arkadaşlar kusura bakmayın yeniyim bir sorum olacaktı,

ben yedek aldım, sonra .sql yazan dsoyayı, ftp'de dosya açıp içine attım ama sonra .geriyuke..asp yi açtığımda

/usr/export/www/hosting

şu satıra ne yapacağımı anlayamadım yardım edebilirmisiniz, yoksa direkt forum dizinine atiyymi dosyayı???

rengeyik.net

• [YASAKLI ÜYE]
  • Master Member
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #19 : 27 Ağustos 2007, 10:52:28 »

Yedek Dosyanın Tam İsmini Kopyalayıp Devamına Ekle...