2 gün boyunca türkçe karakter sorununu çözemediğim için forumum kapalı kaldı...Googlenin altını üstüne getirdim burda arama yaptım ama hiç biri işine yaramadı..Sonunda aramalarım sonuç verdi ve bu tür sıkıntı yaşayan tüm arkadaşların işine yarayacak bir methot buldum..Anlatım tamamen alıntıdır ve hazırlayan arkadaştan Allah razı olsun...Yazıyı Dikkatle incelerseniz eminim sizin sorununuzda düzelecektir....
genelde host değiştirirken oluşan Türkçe karakter sorunları başa beladır. ne yapsan düzelmez adamın ömrünün yarısını alır götürür, gezmediğin web sitesi kalmaz herkes bişey söyler kiminin önerisi çözüm olur kimininki daha beter eder sen kabız olduğunla kalırsın.hele db yi notepad ile açıp Türkçe karakterleri bul/değiştir ile düzelt demezlermi onları görünce nevrim dönüyo. kardeşim db nin boyutu 200mb sınırını zorluyo onu notepad ile nereye açıyosun, bırak editlemeyi 40mb dan yüksek sql'i notepad ile açmayı bi deneyin bakalım açılıyomu. neyse biz konumuza dönelim bizim işimiz daha beter olanı yada hiç çözülemeyeni çözmek.
veritabanında Türkçe karakter sorunumu var? ne yaptıysan düzeltemedinmi? öyleyse diyeceklerimi yapmaktan başka şansın kalmadı demektir
çözüm
1- öncelikle HeidiSQL_3.0RC4_Setup isimli programı indirip kurucaksın.
BURDAN İNDİREBİLİRSİNİZ2- programını açıyosun. new ile bir isim sallayıp veri tabanı kullanıcı adınız ile şifrenizi yazıp veri tabanınıza ulaşıyorsunuz..( C-Panel Kullananlar MYSQL veri tabanı oluşturdukları bölümden kendi ip numaralarına bağlantı izni vermeleri gerekiyor )

3- şimdi işin gıcık kısmı geldi. programda sol kısımda yüklemiş olduğun veritabanları listelenir orda en son yüklediğin yedeği seçip ilk tablodan başlayarak son tabloya kadar içindekileri alanları sql sorgusu ile editlememiz gerek.
nasıl yaparız dersek mesela forum db sindeki attachment tablosunu editlemek ile başlayalım.

resimde 1 numara ile işaretlediğim yerdeki tabloların hepsini tek tek açıp içindekileri editliycez. bu tablonun içindekileri nerden görmek için önce 3 numaralı "data" sekmesini açıyoruz. ben data kısmında görünen attachment tablosunun "filename" alanını sql sorgusu ile editliycem. burda kullanacağımız sql sorgusu mantığı şuna benzer olucak
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için
Üye Ol veya
Giris Yap5- şimdi data sekmesinin yan tarafındaki "Query" sekmesini açalım.
oraya yukardaki kod satırına göre editlemek istediğimiz tablo ve alan adlarını yazalım. kodları aşağıdaki gibi kullanırsanız belirtilen tablonun belirtilen alanındaki tüm veriler taranıp istenilen değişiklikler yapılır. biz attachment tablosundaki filename alanınındaki bozk karakterleri düzelticektik bunun için kullanacağımız kodlar aşağıdaki gibidir. bunları "query" sekmesine yazıyoruz.
Üye Ol veya
Giris Yap
kodları yazdıktan sonra bu edit işlemini tüm karakterler için bir seferde yapmak üzere kod satırlarının hepsini seçip bir üst resimdeki ok ile gösterilen ikona tıklıyoruz ve işlemin bitmesini bekliyoruz.
program sql sorgusundaki değerlere göre bozuk karakterleri bulup bizim istediğimiz karakterler ile değiştiricek yani kısaca "bul/değiştir" işlemi yapıcak.
bu işlem bittikten sonra işimiz bittimi tabiki bitmedi. biz düzeltme işlemini sadece attachment tablosunun filename alanı için yaptık ama orda attachment tablosunda sedece filename alanı yok ki daha orda bir sürü alan var şimdi sql sorgumuzu dğer alanlara göre değiştirip düzeltme işlemini yapmamız gerek. mesela "filedata" alanını editliyceksek kullanıcağımız sql kodu şöle olucak
Üye Ol veya
Giris Yapdiğer kodlarıda bu şekilde değiştirip filedata içindeki bozuk karakterleri düzeltebilirsiniz.
bu işlemleri tüm tablo ve içinlerindeki alanlar için yapmanız gerek.
vbulletin kullanıyorsanız 112 civarı tablo içlerindeki sayısız alan ile uğraşmak gözünüzü korkutabilir ama başka yolu yok malesef ki ben kendi veritabanımı bu yolla yarım saatte editlemiştim.
işleri hızlandırmak için bir tavsiye tablo içlerindeki her alanı editlemek zorunda değilsiniz sadece bozuk karakter olması muhtemel alanları editlemelisiniz.
mesela yukardaki resimlere bakın attachment tablosunda bozuk karakter olabilecek alanlardan biri filename alanıdır ama orda diğer userid,dataline,visible gibi alanlarda tr karakter sorunu yoktur. bu yüzden userid,dataline gibi alanları editlemek için vakit harcamaya gerek yok. bu şekilde sadece gerekli alanları editlerseniz işlemler daha çabuk biter.
editleme bittikten sonra geriye bir iş kalıyo o da localden veritabanı yedeğini alıp hostunuza yükleme.
kolay gelsin...
ALINTI...Bende işe yaradı arkadaşlar..C-Panelden Kendi İP nize erişim izni vermeyi unutmayın..Pleskte nasıl olur bilmiyorum :D